تا به حال واژه نکروز به گوشتان خورده است؟ جالب است بدانید نکروز بینی یکی از مشکلات مهم در افرادی است که تحت جراحی بینی یا تزریق ژل و فیلر قرار گرفته اند. نکروز دماغ به معنای مرگ بافت قسمتی از این عضو در چره افراد است که می‌تواند به دلیل مشکلاتی مانند اختلال در خونرسانی یا اشتباهات پزشکی رخ دهد این وضعیت نه تنها زیبایی بینی را تحت تأثیر قرار می‌دهد ، بلکه ممکن است نیاز به درمان‌ های پیچیده و چند مرحله‌ ای داشته باشد. پس چگونه می‌توان از بروز این مشکل جلوگیری کرد و در صورت وقوع ، بهترین راه‌های درمانی کدامند؟ برای پاسخ به این سوالات پیشنهاد می‌کنم این مقاله از دکتر سعید فرهی بهترین جراح بینی در بابل را مطالعه کنید.

 

نکروز بینی - دکتر سعید فرهی - https://dr-farahi.com/

منظور از نکروز چیست؟

نکروز پوست یا بافت مردگی (necrosis Skin) به حالتی گفته می‌شود که در آن قسمتی از بافت بدن سیاه شده و از بین می رود. نکروز بافتی به دلیل قطع شدن جریان خون و نرسیدن اکسیژن کافی به سلول ها ایجاد می شود و نیاز به پیگیری و درمان فوری دارد.

دلایل سیاه شدن نوک بینی بعد از عمل چیست ؟

در برخی از بیمارانی که قبل از جراحی بینی داروی آکوتان یا راکوتان مصرف کرده اند ، نکروز بینی مشاهده شده است. به خاطر داشته باشید از آنجایی که این داروها حاوی ایزوترتینوئین هستند ، می‌توانند موجب نازک شدن پوست بینی شوند و خطر پارگی پوست پس از جراحی را افزایش دهند.

به همین جهت دکتر سعید فرهی بهترین جراح بینی در بابل به بیماران خود توصیه می‌کند که مصرف این داروها حداقل ۶ ماه قبل از جراحی و ۳ ماه پس از آن قطع کنند. این نکته قابل ذکر است که در برخی موارد قصور پزشکی نیز می‌تواند باعث ایجاد اختلال در عملکرد صحیح خونرسانی به بافت دماغ و در نتیجه بافت مردگی شود.

از دیگر عواملی که موجب نکروز بینی می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • زمانی که جراح بیش از حد لایه چربی را از روی بینی بر‌دارد
  • فشار ناشی از اسپلینت و چسب بیش از حد لازم باشد
  • زمانی که تزریق ژل یا فیلر به نقطه درستی انجام نشود
  •  از مواد نامعتبری برای تزریق استفاده شود
  •  جرای های ترمیمی برای دفعات دوم یا سوم

این عوامل می‌توانند به بروز نکروز و مشکلات جدی در فرآیند بهبودی پس از جراحی بینی منجر شوند.

انواع نکروز بینی

 

نکروز بینی - دکتر سعید فرهی - https://dr-farahi.com/

 

بطور کلی سیاه شدن پوست بینی که حاصل تجمع بافت مرده در ناحیه ای از بدن است به ۴ نوع تقسیم میشود که درادامه مقاله به توضیح آن خواهیم پرداخت:

  •  نکروز فیبرینوئید ( علت ایجاد: اختلال در عملکرد عروق خونی)
  •  نکروز انعقادی ( علت ایجاد: کمبود شدید اکسیژن و انسداد جریان خون در بافت استخوان)
  • نکروز پنیری ( علت ایجاد: تشکیل لخته‌های خون در بافت استخوان و قطع جریان خون )
  •  نکروز آبکی (آسیب و مرگ سلول‌ها در اثر تشکیل عفونت و التهاب بالا در بافت استخوان )

چرا نوک بینی بعد از تزریق ژل یا فیلر سیاه می شود؟

هکمانطور که کمی قبل تر در مقاله به آن اشاره شد ، تزریق بیش از حد ژل یا تزریق در محل نامناسب می‌تواند باعث تورم شدید در نزدیکی عروق خونی و در نهایت مسدود شدن آن‌ها شود. این انسداد ایجاد شده مانع از جریان خون کافی به بافت نازک بینی می‌شود و برخی سلول‌ها به دلیل کمبود خونرسانی دچار نکروز می‌شوند.

اگر درست در زمان تزریق ، نکروز بینی رخ دهد ، پزشک باید فوراً تزریق را متوقف کند و از راهکارهای مختلفی برای افزایش خونرسانی به بافت استفاده نماید. این روش‌ها شامل ماساژ ملایم ، اعمال گرما و ضربه‌های آرام به بینی است تا جریان خون به بافت بازگردد.

بسته به نوع ژل استفاده شده ، درمان‌های دیگری نیز ممکن است انجام شود، مانند مصرف آسپرین برای رقیق کردن خون و افزایش خونرسانی. در صورت تجویز پزشک ، آنتی‌بیوتیک نیز ممکن است برای پیشگیری از عفونت مصرف شود.

روش های پیشگیری از سیاه شدن پوست نوک بینی بعد از عمل چیست؟

پیشگیری از نکروز بینی پس از جراحی نیازمند دقت و توجه به چندین نکته است. در اینجا چند روش پیشگیری از سیاه شدن پوست نوک بینی بعد از جراحی بینی به شما شرح داده ایم:

  • انتخاب جراح مجرب
  • قطع مصرف داروهای خاص (راکوتان و آکوتان)
  • مدیریت فشار بر بینی پس از جراحی
  • پرهیز از استعمال دخانیات چند هفته قبل و بعد از جراحی
  • تزریق ژل توسط یک پزشک مجرب و استفاده از محصولات معتبر
  •  پیروی دقیق از مراقبت‌های پس از جراحی
  •  تغذیه مناسب و نوشیدن آب

نکروز بینی چگونه درمان می‌شود؟

درمان نکروز بینی به میزان گستردگی بافت مرده بستگی دارد و در موارد شدید ، ممکن است نیاز به چندین عمل جراحی برای بهبود ظاهر بینی باشد.
اگر سیاه شدگی ناشی از نکروز در بینی موجب از تحلیل بافت و غضروف شده باشد ، پزشکان اغلب تلاش می‌کنند بافت آسیب‌دیده را برداشته و با استفاده از غضروف دنده یا گوش آن را جایگزین کنند.

در مواردی که قسمت های زیادی از بینی دستخوش آسیب شده باشد ، پس از اینکه عفونت و زخم درمان و ترمیم شد ، تنها راه حل ممکن جایگزینی با پروتز بینی است. این پروتزها تنها ظاهر نازیبا را پوشش می‌دهند و نمی‌توانند حالت طبیعی داشته باشند و به راحتی قابل تشخیص هستند.

اگر پره بینی دچار نکروز شود ، پس از ترمیم ، جای بخیه‌ها تا حدی قابل مشاهده است. اما در بافت مردگی دیواره میانی بینی ، چون جراحی و ترمیم از داخل انجام می‌شود، محل دوخت و پیوند خوردگی ها قابل مشاهده نخواهد بود.

 

ثبت نام
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
قدیمی ترین
جدیدترین بیشترین رای
بازخورد درون خطی
دیدن همه سوالات
Call Now Button