بارداری و جراحی بینی ، هدف از انجام جراحی بینی افزایش زیبایی چهره است زیرا بینی به دلیل اینکه در مرکز صورت است تاثیر بسزایی در زیبایی کل چهره دارد. به همین دلیل اکثریت بانوان و آقایان تمایل به انجام عمل کردن بینی دارند. بانوان با توجه به دوران بارداری و شیردهی سوال هایی درباره این پروسه دارند. طبق گفته های دکتر سیعد فرهی ، بهترین جراح بینی بابل جراحی کردن بینی در حین بارداری به هیچ عنوان توصیه نمی شود . در اصل انجام عمل زیبایی بینی یا رینوپلاستی در بارداری ممنوع است.
در حین جراحی آسیبی به رحم زده نمی شود ولی به دلیل داروهای بیهوشی و تاثیرات آن ها امکان دارد جنین دچار عوارض شود. همچنین این فرآیند هیچ گونه محدودیتی برای نحوه زایمان نیز ایجاد نمی کند. برای اطلاعات دقیق تر درباره بارداری و ارتباطات مختلف آن با جراحی دماغ توصیه می شود ادامه متن را با دقت مطالعه کنید.
بارداری قبل از جراحی بینی
برای دانش کافی و درست می بایست با جراح بینی حاذق و باتجربه مشورت کنید و در ارتباط با وضعیت خود ابهامات موجود را برطرف بسازید. چرا که هر عمل جراحی نیازمند برنامه ریزی دقیق است و بارداری می تواند تأثیری بر روی آن داشته باشد. دکتر عمل بینی می تواند بهترین راهنمایی را بر اساس وضعیت فردی در رابطه با بارداری و جراحی بینی ارائه دهد .
به علاوه، بسیاری از داروها و آنتیبیوتیک های استفاده شده در زمان عمل جراحی نیازمند دقت و مطالعه دقیق هستند تا عوارض جانبی روی جنین و باروری ایجاد نکنند. پس با جراح بینی درباره داروها و تدابیر پس از جراحی نیز مشورت کنید.
همچنین ، ممکن است در دوره بارداری تغییرات هورمونی و تورم بینی بیشتر باشد که موجب تعویض نتیجه جراحی شده و نیازمند اعمال تغییرات بیشتری باشد.
در نهایت ، حفظ سلامتی خود و جنین در این مسئله بسیار مهم است. در صورتی که باردار هستید، بهتر است جراحی بینی را انجام ندهید و منتظر شرایط مناسب برای بهبود فرم دماغ خود باشید.
بارداری بعد از عمل بینی خطرناک است؟
در واقع بارداری بعد از عمل کردن بینی عموما توصیه جراح بینی نمی باشد؛ زیرا این عمل تهاجمی بوده و نیازمند بازگشت به شرایط طبیعی و بهبود کامل بینی است. عمل بینی می تواند تغییراتی در ساختار و عملکرد آن ایجاد کند که ممکن است به مشکلاتی در دوران بارداری منجر شود. همچنین، عمل بینی با استفاده از بیهوشی عمومی انجام می گیرد که می تواند خطراتی را برای مادر و جنین به همراه داشته باشد. شایان ذکر است که خود روند بهبود ساختار بینی خطری برای جنین و مادر به همراه ندارد اما مواد استفاده شده در جهت بیهوشی و روند آن ممکن است کمی سلامت هر دو را به خطر بیاندازد.
در نتیجه بهتر است در رابطه با اقدام به بارداری و جراحی بینی به طور هم زمان ، با جراح بینی مشورت کنید. او می تواند با بررسی وضعیت شما و تاریخچه پزشکی ، پاسخ دقیق تر و مناسب تری برای شما و تصمیم دریافتی ارائه کند.
تاثیرات دارو بیهوشی بر سلامت جنین
در صورتی که با تاثیرات منفی دارو بیهوشی بر سلامت نوزاد آگاه باشید ، بدون شک شما نیز از انجام این پروسه زیبایی در دوران بارداری منصرف می شوید . این عوارض شامل :
- مشکلات تنفسی : دارو های بیهوشی به دلیل اختلال در متابولیسم اکسیژن ، می تواند فرایند اکسیژن رسانی به نوزاد را در حین عمل با مشکل مواجه کنند . علاوه بر این باید بدانید که در حالت بیهوشی ، فرد به خواب عمیقی فرو رفته و ممکن است به طور ناخواسته با بلعیدن مایعات ، باعث انسداد مجاری هوایی شود .
- مشکلات قلبی : برخی داروهای بیهوشی ممکن است باعث مشکلات قلبی در نوزاد شود که برخی از آن ها شامل نامنظم شدن یا کاهش ضربان قلب هستند .
- اختلالات متابولیکی : تزریق داروهای بیهوشی می تواند منجر به اختلال در متابولیسم نوزاد شود که باعث مشکلاتی مانند اسیدوز متابولیک می شود.
- تأثیر بر رشد ذهنی نوزاد : تزریق دارو بیهوشی در دوران بارداری ممکن است بر رشد ذهنی نوزاد تأثیر بگذارد که پس از جراحی و با دنیا آمدن فرزند مشخص خواهد شد.
تاثیر دارو ها بر سلامت نوزاد بعد از جراحی بینی
از دیگر خطرات بارداری و جراحی بینی به طور هم زمان ، می توانیم به دارو های تجویز شده توسط پزشک اشاره کنیم ؛ زیرا اغلب آن ها برای کاهش درد یا تورم توسط فرد مورد استفاده قرار می گیرند که هر کدام عوارض مربوط به خودشان را داشته و برای سلامت جنین تهدید بزرگی به شمار می آیند :
- آنتیبیوتیکها : برخی از آنتیبیوتیکها ممکن است در دوران بارداری مضر باشند و عوارضی شامل افزایش خطر ابتلا به عفونت ، اختلالات در سیستم گوارشی و غیره را برای نوزاد ایجاد کند.
- ضد التهابها : برخی از ضد التهابها می توانند باعث کاهش جریان خون در رحم شده و به مشکلاتی مانند اختلال در تأمین مواد غذایی و اکسیژن منجر می شود.
- مسکن ها : مصرف مسکن ها نیز در این دوران خطراتی به همراه دارد و می تواند خطر زایمان زودرس را برای مادر به همراه داشته باشد .
عمل بینی در دوران شیردهی
زایمان محدودیتی برای انجام جراحی بینی یا رینوپلاستی به وجود نمی آورد و بانوانی که زایمان کرده اند می توانند پس از گذشت یک ماه از زایمان جراحی بینی انجام دهند.
بانوانی که پس از زایمان ، رینوپلاستی انجام می دهند سوالاتی درباره ی شیردهی به نوزاد دارند.
در حین عمل بینی داروهای بیهوشی به بیمار تزریق می شود که اثر این داروها تا چند ساعت در بدن بیمار می ماند .
تاثیر این داروها برای دیگر افراد مضر نخواهد بود ولی در بدن بانوان این تاثیر بر روی شیر مادر نیز گذاشته می شود.
به همین دلیل با توجه به سیستم امنیتی بسیار ضعیف نوزاد توصیه می شود مادر تا زمانی که اثر داروها از بین نرفته است از شیردهی به نوزاد خودداری کند.
به همین دلیل تا زمانی که اثر داروها ماندگار است نمی توان به نوزاد شیر داد و بعد از گذشت ۱۲ تا ۸ ساعت می توان به روند طبیعی شیردهی نوزاد ادامه داد.
برای اطلاع دقیق از میزان ماندگاری اثر داروهای بیهوشی توصیه می شود با جراح بینی مشورت کنید.
زمان مناسب بارداری بعد از جراحی بینی
- بیشترین نگرانی درباره بارداری و جراحی بینی در یک بازه زمانی ، تاثیرات بارداری بر روی بینی است .
- پس از گذشت دوماه از جراحی بینی بانوان می توانند باردار شوند.
- در طی دوره بارداری به طور طبیعی تمام اجزای بدن و صورت دچار تورم و افزایش سایز می شود.
- بنابراین بینی جراحی شده نیز ورم می کند .
- اما بعد از زایمان و از بین رفتن ورم بدن ، ورم بینی نیز رفع می شود و فرم بینی مانند سابق می شود.
- پس بانوان نباید نگران تاثیر بارداری بر جراحی بینی باشند بارداری تاثیری بر روی فرم بینی عمل شده ندارد.
سوالات متداول
-
چند وقت بعد از زایمان می توان جراحی بینی انجام داد؟
عموما پس از زایمان، به مادران توصیه می شود حداقل ۶ ماه منتظر بمانند تا بدن خود را بهبود دهند و به حالت قبلی برگردند. اما هر پروسه جراحی بینی و ترمیم آن، نیاز به ارزیابی دقیق و مشاوره با یک پزشک متخصص دارد.
-
آیا افتادگی بینی بعد از بارداری اتفاق می افتد ؟
افتادگی نوک آن پس از بارداری می تواند یکی از عوارض بعد از جراحی بینی باشد. در حقیقت، تغییرات هورمونی و تحت تاثیر قرار گرفتن دماغ در طول بارداری ممکن است به افتادگی بینی منجر شود. این تغییرات هورمونی می تواند باعث تورم و سستی در بافت های بینی شوند و در نتیجه باعث افتادگی و تغییر در شکل آن گردند.